Vinnarna till älgjakten i Ströms Vattudal klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. I år anmälde 1 397 prenumeranter sitt intresse. Och de lyckliga vinnarna är…

Ett nytt gäng vinnare är dragna för höstens jakt, under förra jakten deltog, f rv Gustav Forsberg, Henrik Utgård, Fredrik Eriksson, Andreas Lundahl och Jonas Sunesson. Foto: Roger C Åström.

Jakten kommer att bedrivas nära natursköna Lidsjöberg i Ströms Vattudal i under tre dagar i slutet av september. Tillsammans med Jaktjournalens medarbetare och vildmarkskocken Klas Staffas.

Älgskötselområdet arbetar långsiktigt med att hålla kvalitén på den fina älgstammen och därför kommer vi inte att skjuta några kapitala älgtjurar under septemberjakten, helt i linje med de rekommendationer som tagits.

Markerna som Jaktjournalen disponerar ägs av Holmen Skog och omfattar 3 600 hektar. Älg- och björntäta marker som alltid bjuder på spännande jaktdagar.

Vi på Jaktjournalen tackar alla som anmält sitt intresse och självklart kommer ni att kunna följa jakten på våra sociala kanaler, hemsida och senare i tidningen.

Vinnarna är:

Mikael Andersson, Lammhult.

Jonny Forslund, Katrineholm.

Daniel Sällh, Djura.

Adam Lundin, Umeå.

Oscar Simonsson, Oskarshamn.

 

Rangordnade reserver:

Greger Einarsson, Slussfors.

Roine Adrelius, Falun.

Vinnare och reserver underättas via e-post.

 

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser