Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgjakt i Ströms Vattudal på gång. Foto: Per Jonson

Varje år lottar Jaktjournalen ut fem platser till våra prenumeranter så att de har chans att jaga älg med oss ett par dagar i september.

I år kommer prenumeranterna Mattias Zetterlund, Värnamo, Linus Albinsson, Vansbro, Tomas Jonsson, Delsbo, Victor Jönsson, Ronneby och Kim Johansson, Vagnhärad delta på jakten tillsammans med oss.

Just nu sitter vi bilen upp till Lidsjöberg, mellan Strömsund och Gäddede i nordvästra Jämtland.

– Det ska bli riktigt kul att få träffa våra läsare, jaga tillsammans och snacka jakt, säger Holger Nilsson, chefredaktör.

Håll utkik på våra sociala media konton på Facebook och Instagram där vi också kommer uppdatera från jakten.

 

 

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser