Vinn nya bockjaktsappen!

Nu har du chansen att delta i utlottningen av den nya bockjaktsappen "Lyckad Jakt". Med den kan du få hjälp att locka fram de riktigt stora bockarna på årets bockjakt.

Många går just nu i väntans tider på bockjaktspremiären den 16 augusti. En allt mer populär jaktmetod är att locka fram bockarna.

Appen ”Lyckad Jakt” kombinerar dagens teknik med traditionellt fungerande lockljud paketerat i en app för Iphone eller Ipad. Appen har tre olika funktioner som kan göra dig till en bättre råbocksjägare.

Först och främst tar den upp tio gyllene regler att tänka på specifikt vid råbockjakt. Appen har också en funktion där man med hjälp av bilder lättare kan lära sig att uppskatta bockens ålder. Ett viktigt element för att skjuta rätt bock och spara bra avelsdjur.

Mest nyttig är ändå den tredje och sista funktionen, lockläten! Vem som helst kan köpa en lockpipa och sätta sig i skogen för att försöka locka bock. Att göra det på rätt sätt kräver dock både kunskap och erfarenhet. Med Lyckad Jakt kan man lära sig de mest användbara lätena och bli en bättre lockjägare. De tio locklätena har varsin etikett varpå en ljudfil spelas upp.

Tillsammans gör funktionerna i Lyckad Jakt att man som jägare kan höja sig till en ny nivå när väl bockjaktpremiären startar.    

Ta chansen och vinn Lyckad Jakt till din Iphone och Ipad! Jaktjournalen lottar ut appen Lyckad Jakt till fem lyckliga vinnare.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser