Vinn nya bockjaktsappen!

Nu har du chansen att delta i utlottningen av den nya bockjaktsappen "Lyckad Jakt". Med den kan du få hjälp att locka fram de riktigt stora bockarna på årets bockjakt.

Många går just nu i väntans tider på bockjaktspremiären den 16 augusti. En allt mer populär jaktmetod är att locka fram bockarna.

Appen ”Lyckad Jakt” kombinerar dagens teknik med traditionellt fungerande lockljud paketerat i en app för Iphone eller Ipad. Appen har tre olika funktioner som kan göra dig till en bättre råbocksjägare.

Först och främst tar den upp tio gyllene regler att tänka på specifikt vid råbockjakt. Appen har också en funktion där man med hjälp av bilder lättare kan lära sig att uppskatta bockens ålder. Ett viktigt element för att skjuta rätt bock och spara bra avelsdjur.

Mest nyttig är ändå den tredje och sista funktionen, lockläten! Vem som helst kan köpa en lockpipa och sätta sig i skogen för att försöka locka bock. Att göra det på rätt sätt kräver dock både kunskap och erfarenhet. Med Lyckad Jakt kan man lära sig de mest användbara lätena och bli en bättre lockjägare. De tio locklätena har varsin etikett varpå en ljudfil spelas upp.

Tillsammans gör funktionerna i Lyckad Jakt att man som jägare kan höja sig till en ny nivå när väl bockjaktpremiären startar.    

Ta chansen och vinn Lyckad Jakt till din Iphone och Ipad! Jaktjournalen lottar ut appen Lyckad Jakt till fem lyckliga vinnare.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser