Vinn exklusiv vargjaktsfilm

Som första tidning har Jaktjournalen fått en förhandsvisning av Rasmus Boströms nya vargjaktsfilm – ”Svensk Vargjakt Nr 1”. Den första i modern tid som skildrar svensk vargjakt. Nu kan också du lägga vantarna på filmen. Vi lottar nämligen ut tio exemplar.

Rasmus Boström med en av de fällda vargarna från filmen.

Under flera år har jägarna bakom Bearplay.se Rasmus Boström och Jonas Lännbjer arbetat med en film om svensk vargjakt. En jakt som varit ytterst begränsad och kritiserad av vargvärnare, men som jägare och myndigheter anser vara nödvändig då vargstammen är under kraftig tillväxt.

– Den ambition vi har med filmen är att lära folk jaga varg. Vi har samlat de erfarenheter jag fått under alla år som jag åkt runt och jagat. Vargjakten är komplex, men den kan också vara väldigt effektiv om man gör rätt, berättar rovdjursjägaren Rasmus Boström.

En av skottsekvenserna som återfinns i filmen.

En av skottsekvenserna som återfinns i filmen.

Vargjaktsfilmen kommer i rätt tid då den breda erfarenheten om vargjakt saknas i många områden. Jaktmöjligheten är ny och många vill veta mer.  Filmen är pedagogiskt upplagd med mängder av tips för en lyckad jakt och mellan alla goda råd kommer scener från lyckade jakter.

– Det är jätteviktigt att alla förstår hur en effektiv vargjakt bedrivs. Hamnar man på ett pass lite offside är det bra om man har hela bilden klar för sig. Det inledande spårningsarbetet är mycket viktigt och ska genomföras av erfarna spårare, missar man något här kan dagars arbete vara helt förkastat. Som passkytt kan det därför vara frustrerande med lång väntan om man inte förstår grunderna, menar Rasmus.

Den nya filmen, som är unik på det sättet att det är den första svenska jaktfilmen som behandlar vargjakt, belyser även hundanvändning.

– Under vissa förutsättningar kan hundanvändningen vara mycket effektiv. Men det är vissa saker man måste tänka på och det lyfter vi fram i filmen. Vi visar även hur effektiv kombinationen av lapptyg och hund kan vara.

Svensk Vargjakt Nr 1 är filmad både med handkamera och actionkameror på bösspipor. Och med en perfekt avvägning mellan instruktion och action finns en härlig spänning i den 130 minuter långa filmen.

Vintage Wedding DVDEtt par lyckade skottsekvenser är fångade och höjdpunkten är kanske när ett gäng jägare spårat och ringat in tre vargar med hjälp av lapptyg. Vargar som de sedan lyckas fälla inom några minuter. Men förberedelserna tog nästan ett dygn.

En mycket sevärd film på hela 130 min, om ett nytt villebråd. Rekommenderas för jägare med varg på markerna.

Säljstart blir i samband med Swedish Game Fair  på Tullgarn den 27 maj.

Jaktjournalen har tio exemplar för utlottning. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret nedan. Vinnarna presenteras fredagen den 3 juni.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser