Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

På Jaktjournalens jaktmark finns chans att möta skogens konung. Foto: Per Jonson

På älgtäta marker i Ströms Vattudal, mitt emellan Svaningen och Lidsjöberg, arrenderar Jaktjournalen 3 600 hektar av Holmen Skog. Här har mängder av spännande jakter ägt rum och skapat minnen för livet hos deltagarna. Genom åren har flera guldälgar fällts och förra året kunde vi fotografera en otroligt stor 26-taggare som inte var skjutbar.

Premiärjakt

I höst kommer vi att bjuda in fem av våra prenumeranter till jakt veckan före brunstuppehållet den 25 september. Det blir också den första älgjakt vi håller på marken denna höst!

– Jakt ska vara roligt och för oss finns det nästan inget roligare än att se glädje hos våra gäster när de haft fantastiska upplevelser och i bästa fall fått fälla en älg, eller haft ett spännande björnmöte, säger jaktledaren och chefredaktör Holger Nilsson.

Förutom Holger träffar ni också andra JJ-medarbetare och vår eminente vildmarkskock Klas Staffas, Linghed.

Tilldelningen under jakten är tre vuxna älgar och tre kalvar. Älgskötselområdet har sedan ett par år en rekommendation om att spara älgar över tio taggar innan brunstuppehållet.

Tre dagars jakt

Jakten kommer att bedrivas som löshundsjakt under tre jaktdagar. Mat, boende och jaktkort svarar Jaktjournalen för. Resan måste du dock sköta själv, möjlighet till samåkning undersöks när vinnarna är klara.

Vinsten är personlig och kan inte bytas.

Vi träffas den 19 september på kvällen i Lidsjöberg där vi också bor under jakten. Sedan jagar vi den 20–22 september och reser hem dagen efter.

Sista anmälningsdag till utlottningen är den 3 augusti. Den 4 augusti presenteras vinnarna på vår hemsida. Vinnarna underrättas därefter med brev med mera information om jakten.

Läser du nyheten i JJ-appen, öppna då i stället en webbläsare i mobilen och besök vår hemsida. Där återfinns anmälningsformuläret.

Tävlingen är avslutad, vi återkommer inom kort med vinnarlista!

 

 

 

6 kommentarer

  • Hoppas verklig på lite tur i denna utlottning. Jag var ju med om en ganska allvarlig och tuff olycka för några år sedan. Så jag trodde att det skulle vara slut jagat. Men jag börjat att återkomma till ett liv som känns mer och mer behagligt. Även om jag har livslånga problem så har jag lärt mig att leva och hantera dem på ett ganska så bra sätt. Så en Älgjakt i de Norrländska skogarna skulle ge mig en upplevelse som jag aldrig skulle glömma. Jag var ju med under ganska många år i Hälsingland när mor min levde, men det är något år sedan nu. Jag greppar tummarna :-)

  • Jag vill jättegärna prova andra jaktmarker och att få ge mina hundar en chans att jaga i den jämtländska skogen vore underbart. Att får testa den jämtländska älgen ser jag verkligen fram mot.

  • Hoppas verkligen på tur i denna utlottning har 50-årigt medlemskap i Jägareförbundet men aldrig jagat i Jämtland.
    Fantastiskt att få jaga i dessa välkända älg och björnmarker.

  • Har varit med sedan JJ´s start och läst alla reportage, är mer laddad än någonsin för egen upplevelse!

  • Skulle vara sjukt kul att få hänga på en riktig bra uppstyrd älgjakt.
    Har tidigare själv säsongsvis jobbat med planering och genomförande av säljjakter på älg mm, men som alla vet som varit i den situationen så blir det väldigt lite tid över till egen jakt och pga. nytt jobb för ca 3 år sedan så har jag måst flytta från mina egna jaktmarker och har tyvärr inte kommit in permanent något nytt jaktlag ännu så min jakt har tyvärr begränsats till några få dagar per år. Jobbigt då man har tvingats låna ut hundarna till kompisar för att dom åtminstone skall få lite tid i skogen. Jag håller tummarna trots att oddsen är små! Ett stort grattis till er som får ta del av denna upplevelse. Mvh GP.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser