Viltvårdsområde i konkurs

Kuivakangas (JJ) Det har stormat i många år kring Kuivakangas Viltvårdsområde som nu försatts i konkurs och edgångssammanträde ska hållas den 7 april vid Haparanda tingsrätt.

Viltvårdsområdet har upphört för några år sedan men själva föreningen har inte upplösts. För att föreningen ska upplösas krävs att samtliga skulder och fordringar är reglerade. Föreningens räkenskaper visar att föreningen uppenbart hade drygt 130.000 kronor i kassan strax innan föreningen begärdes i konkurs.

I konkursansökan hänvisades till en skuld på drygt 60.000 kronor, en skuld till länsstyrelsen för överskjutningar av älgar som gjorts under åren.

Kammarkollegiet som företräder Länsstyrelsen i Norrbotten har stämt föreningen på detta belopp. Stämningen omfattar också ränta på beloppet.

Haparandabladet har tagit del av handlingar där det framgår att föreningens tillgångar, 130.000 kronor, ska ha delats ut till vissa medlemmar i föreningen, medan andra inte fått en krona.

Att en VVO-förening går i konkurs är ovanligt. Till viltvårdsområdet är ett stort antal fastigheter anslutna. Om föreningen kommer på obestånd finns det normalt sett stora tillgångar som fastighetsägarmedlemmarna, genom sina fastigheter, förfogar över.

Det är i nuläget oklart exakt vilka personer som ingår i styrelsen då ett sammanträde har hållits efter årsstämman i augusti, rapporterar Haparandabladet.

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser