Viltvårdsområde i konkurs

Kuivakangas (JJ) Det har stormat i många år kring Kuivakangas Viltvårdsområde som nu försatts i konkurs och edgångssammanträde ska hållas den 7 april vid Haparanda tingsrätt.

Viltvårdsområdet har upphört för några år sedan men själva föreningen har inte upplösts. För att föreningen ska upplösas krävs att samtliga skulder och fordringar är reglerade. Föreningens räkenskaper visar att föreningen uppenbart hade drygt 130.000 kronor i kassan strax innan föreningen begärdes i konkurs.

I konkursansökan hänvisades till en skuld på drygt 60.000 kronor, en skuld till länsstyrelsen för överskjutningar av älgar som gjorts under åren.

Kammarkollegiet som företräder Länsstyrelsen i Norrbotten har stämt föreningen på detta belopp. Stämningen omfattar också ränta på beloppet.

Haparandabladet har tagit del av handlingar där det framgår att föreningens tillgångar, 130.000 kronor, ska ha delats ut till vissa medlemmar i föreningen, medan andra inte fått en krona.

Att en VVO-förening går i konkurs är ovanligt. Till viltvårdsområdet är ett stort antal fastigheter anslutna. Om föreningen kommer på obestånd finns det normalt sett stora tillgångar som fastighetsägarmedlemmarna, genom sina fastigheter, förfogar över.

Det är i nuläget oklart exakt vilka personer som ingår i styrelsen då ett sammanträde har hållits efter årsstämman i augusti, rapporterar Haparandabladet.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser