Viltvårdsområde i konkurs

Kuivakangas (JJ) Det har stormat i många år kring Kuivakangas Viltvårdsområde som nu försatts i konkurs och edgångssammanträde ska hållas den 7 april vid Haparanda tingsrätt.

Viltvårdsområdet har upphört för några år sedan men själva föreningen har inte upplösts. För att föreningen ska upplösas krävs att samtliga skulder och fordringar är reglerade. Föreningens räkenskaper visar att föreningen uppenbart hade drygt 130.000 kronor i kassan strax innan föreningen begärdes i konkurs.

I konkursansökan hänvisades till en skuld på drygt 60.000 kronor, en skuld till länsstyrelsen för överskjutningar av älgar som gjorts under åren.

Kammarkollegiet som företräder Länsstyrelsen i Norrbotten har stämt föreningen på detta belopp. Stämningen omfattar också ränta på beloppet.

Haparandabladet har tagit del av handlingar där det framgår att föreningens tillgångar, 130.000 kronor, ska ha delats ut till vissa medlemmar i föreningen, medan andra inte fått en krona.

Att en VVO-förening går i konkurs är ovanligt. Till viltvårdsområdet är ett stort antal fastigheter anslutna. Om föreningen kommer på obestånd finns det normalt sett stora tillgångar som fastighetsägarmedlemmarna, genom sina fastigheter, förfogar över.

Det är i nuläget oklart exakt vilka personer som ingår i styrelsen då ett sammanträde har hållits efter årsstämman i augusti, rapporterar Haparandabladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser