Viltstängsel stoppar flyende älgar

Avesta (JJ) Ett viltstängsel stoppar flyende älgar från elden i Västmanland. En stor anhopning av älgar har synts vid ett viltstängsel på gränsen till Dalarna. – Där finns ett viltstängsel som stoppar dem från att gå norrut, säger Claes Lindström, jaktvårdskonsulent i Dalarna.

– En del älgar kan bryta ner och ta sig över staketet, men det är inte troligt, det mest rimliga är att de följer det tills det tar slut, eller att de hittar nytt bete, säger Claes Lindström.

Elden befaras redan nu ha skövlat skog för över en halv miljard kronor. Och det kommer att ta tid innan skogen är återställd där elden har dragit fram.

– Nu är det kanske helt tomt, men det kommer att bli bra älgbete om några år, säger Claes Lindström, till Dala – Demokraten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser