Viltstängsel stoppar flyende älgar

Avesta (JJ) Ett viltstängsel stoppar flyende älgar från elden i Västmanland. En stor anhopning av älgar har synts vid ett viltstängsel på gränsen till Dalarna. – Där finns ett viltstängsel som stoppar dem från att gå norrut, säger Claes Lindström, jaktvårdskonsulent i Dalarna.

– En del älgar kan bryta ner och ta sig över staketet, men det är inte troligt, det mest rimliga är att de följer det tills det tar slut, eller att de hittar nytt bete, säger Claes Lindström.

Elden befaras redan nu ha skövlat skog för över en halv miljard kronor. Och det kommer att ta tid innan skogen är återställd där elden har dragit fram.

– Nu är det kanske helt tomt, men det kommer att bli bra älgbete om några år, säger Claes Lindström, till Dala – Demokraten.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser