Viltstängsel klipps inte upp

Dalarna(JJ) Viltstängslet på gränsen mellan Dalarna och Västmanland kommer inte att klippas upp. Idén har diskuterats på grund av skogsbranden, för att hjälpa djur som flyr från elden. Men eftersom elden inte verkar sprida sig just nu så har idén lagts på is.

Det är Jägarförbundet och polisen som har diskuterat detta alternativ.
– Vi har varit i kontakt med polis och jaktlagen där om att eventuellt öppna viltstängslet så att bland annat flyende älgar kan sätta sig i säkerhet, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent på Jaktförbundet i Västmanland, till Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

Tidigare har man uppmärksammats att många älgar hade gått mot stängslet och blivit kvar där. Nu bedöms det att det är cirka fem kilometer mellan branden och stängslet.
Det här rapporterar Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser