Viltolyckorna ökar i Värmland

VÄRMLAND(JJ). Viltolyckorna ökar i Värmland. I år har det inträffat 1613 viltolyckor fram till och med augusti. Det innebär att ökningen är nästan 20 procent jämfört med samma tidsperiod förra året.

Under natten mellan måndag och tisdag skedde fyra älgolyckor. Ingen person blev dessbättre allvarligt skadad. Och det är just olyckorna med älg som ökar. 
– Vad gäller de här två senaste årens ökning är jag ganska säker på att huvudanledningen är den myckna snön som varit de här vintrarna så att viltet söker sig ner mot vägarna där det är lättare att ta sig fram, säger polisen Bengt Stevensson till SVT Värmlandsnytt.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser