Viltolyckorna ökar i Värmland

VÄRMLAND(JJ). Viltolyckorna ökar i Värmland. I år har det inträffat 1613 viltolyckor fram till och med augusti. Det innebär att ökningen är nästan 20 procent jämfört med samma tidsperiod förra året.

Under natten mellan måndag och tisdag skedde fyra älgolyckor. Ingen person blev dessbättre allvarligt skadad. Och det är just olyckorna med älg som ökar. 
– Vad gäller de här två senaste årens ökning är jag ganska säker på att huvudanledningen är den myckna snön som varit de här vintrarna så att viltet söker sig ner mot vägarna där det är lättare att ta sig fram, säger polisen Bengt Stevensson till SVT Värmlandsnytt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser