Viltmyndighet i fara om budget faller

Stockholm (JJ) Faller regeringens budgetförslag på onsdagen blir det ingen ny viltmyndighet. Men Ulf Berg, gruppledare för Moderaterna i miljö- och jordbruksutskottet, vill försöka lyfta ut förslaget ur budgetprocessen.

– Vi håller fortfarande på och tittar på frågan och tror att vi kan hitta en lösning, säger han till ATL:s pappersupplaga på tisdagen.Han tycker inte att frågan ska utredas ännu mer, som regeringen vill i sitt budgetförslag.

– Det är felaktigt att utreda mer. Själva myndighetsdelen är redan utredd och klar. Finns viljan är det bara att inrätta myndigheten.

Den nya myndigheten för viltvårds- och jaktfrågor har lanserats som ett sätt att återskapa förtroendet för den svenska viltförvaltningen.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser