Viltmyndighet i fara om budget faller

Stockholm (JJ) Faller regeringens budgetförslag på onsdagen blir det ingen ny viltmyndighet. Men Ulf Berg, gruppledare för Moderaterna i miljö- och jordbruksutskottet, vill försöka lyfta ut förslaget ur budgetprocessen.

– Vi håller fortfarande på och tittar på frågan och tror att vi kan hitta en lösning, säger han till ATL:s pappersupplaga på tisdagen.Han tycker inte att frågan ska utredas ännu mer, som regeringen vill i sitt budgetförslag.

– Det är felaktigt att utreda mer. Själva myndighetsdelen är redan utredd och klar. Finns viljan är det bara att inrätta myndigheten.

Den nya myndigheten för viltvårds- och jaktfrågor har lanserats som ett sätt att återskapa förtroendet för den svenska viltförvaltningen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser