Vilthägn till salu

Eriksberg (JJ) Sugen på att köpa ett vilthägn med vinsenter, hjortar och vildsvin? Berömda Eriksberg i Blekinge är till salu.

  Eriksberg, som är norra Europas största vilthägn, drivs sedan tio år tillbaka av Skogssällskapet. Som ägare har Skogssällskapet gjort en satsning på jakt-, fiske- och naturturism. Under de senaste åren har anläggningen gått med vinst.
Ändå vill Skogssällskapet sälja Eriksberg, bland annat för att få in pengar till skogsforskning. Man söker köpare i hela Östersjöområdet .
Prislappen lär ligga på ungefär 100 miljoner kronor. I vilthägnet finns bland annat visenter, hjortar och vildsvin. För att hindra hjortarna från att simma över till andra öar är några vikar avstängslade från öppna havet.
Däribland berömda Maraviken med sitt fantastiska gäddfiske.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser