Vilthägn till salu

Eriksberg (JJ) Sugen på att köpa ett vilthägn med vinsenter, hjortar och vildsvin? Berömda Eriksberg i Blekinge är till salu.

  Eriksberg, som är norra Europas största vilthägn, drivs sedan tio år tillbaka av Skogssällskapet. Som ägare har Skogssällskapet gjort en satsning på jakt-, fiske- och naturturism. Under de senaste åren har anläggningen gått med vinst.
Ändå vill Skogssällskapet sälja Eriksberg, bland annat för att få in pengar till skogsforskning. Man söker köpare i hela Östersjöområdet .
Prislappen lär ligga på ungefär 100 miljoner kronor. I vilthägnet finns bland annat visenter, hjortar och vildsvin. För att hindra hjortarna från att simma över till andra öar är några vikar avstängslade från öppna havet.
Däribland berömda Maraviken med sitt fantastiska gäddfiske.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser