Viltförvaltningsdelegation klar i Jämtlands län

JÄMTLAND(JJ). I fredags utsågs viltförvaltningsdelegationen i Jämtlands län. Delegationen ska arbeta för samverkan när det handlar om viltförvaltningen i länet. Viltförvaltningsdelegationen är ett organ inom länsstyrelsen och ersätter både viltvårdsnämnden och den regionala rovdjursgruppen.

Ledamöterna ska representera olika intressen i samhället och dessutom ska ledamöternas fördelning vara jämn när det handlar om både kön och geografisk spridning. Det här skriver Östersunds-Posten.

Landshövding Britt Bohlin är delegationens ordförande.

Viltförvaltningsdelegationens 15 ordinarie ledamöter
(indelade i de intresseområden de företräder):

Politik: Susanne Hansson (S), Strömsund, Lennart Olsson (S), Hede, Hans E Bergström (V), Vemhån, Anders Häggkvist (C), Vemdalen, Marlene Hallqvist (FP), Krokom.

Trafiksäkerhet och illegal jakt: Andrew Sörensson, polismyndigheten.

Jakt- och viltvård: Peter Eriksson, Skyttmon, Stugun.

Naturvård: Karin Ericson, Vallbo, Undersåker.

Friluftsliv: Gun Fahlander, Selet, Stugun.

Ägare/brukare av jordbruksmark: Jan Holmberg, Boberg, Stugun.

Näringsliv och turism: Maria Kjellström, Järpen.

Skogsnäringen: Björn Skogh, Nälden.

Fäbodbruk: Marie Hansson, Valsjöbyn.

Rennäringen: Marianne Persson, Valsjöbyn, Rickard Åström, Brunflo.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser