Viltbro ska rädda kronhjortar

Svedala (JJ) En viltbro ska byggas över E65 för att minska antalet olyckor. Förra året skedde nästan en viltolycka om dagen i Svedala kommun.

Under 2015 skedde 298 viltolyckor i Svedala kommun. I de allra flesta fall är det rådjur eller vildsvin som kommer i vägen. Men även kronhjortar drabbas av trafiken.

Kronhjorten har en särskilt stor population i området kring Svedala. Det är en rödlistad art som nu ska få det enklare att röra sig lättare över landskapet.

E65 innebär en barriär i djurens rörelsemönster. Även om det redan finns tunnlar, är kronhjortar inte benägna att gå under saker och ting. Därför ska nu en viltbro byggas över vägen.

En viltstråksanalys har visat den bästa platsen för en viltbro. Bron kommer även koppla samman Lemmeströtorps och Frisbjärs naturreservat, skriver Sydsvenskan.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser