Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Nu drar grillsäsongen igång på allvar. Många entusiaster grillar hela vintern, men visst är det skönt att även kunna sitta ute i solvärmen och njuta av grillat vilt direkt från grillen. Karré från vildsvin är en klassisk styckdetalj som aldrig är fel. Marinera, grilla och njut… 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2

Fest på vildsvinspizza

  På våren ska det ofta fixas i jaktkojor och pass. Hela jaktlaget träffas och då passar det utmärkt med en stadig lunch. Vildsvinspizza kan du enkelt laga kvällen före, skära upp i bitar och arbetsdagen med jaktkompisarna blir så mycket trevligare – till och med lite festbetonad. 2 pizzor: Pizzadeg 25 g jäst 2

Festliga vildsvinskotletter

Vildsvinsköttet blir allt vanligare i jägarnas frysboxar, men också hos allmänheten som får ta del av detta uppskattade vilt. Med en utskuren kotlettrad, lite fyllning och goda till­behör är det enkelt att skapa feststämning. 4 personer: 800 g benfri kotlettrad av vildsvin ½ röd paprika ½ rödlök 150 g ädelost salt och peppar Gör så

Pastasås på vildsvin

Vildsvinen sprider sig norrut och redan finns vildsvins­köttet i många jägarhem. Månadens recept är enkelt, men också mycket praktiskt. Med en bit rimmat vildsvinskött, gärna från bogen, kan du i ett nafs göra en jättegod pastasås som inte lämnar någon oberörd. 4 personer: 600 g rimmat vildsvinskött margarin till stekning 1 gul lök 10 st

Benfri kotlettrad av vildsvin

Den benfria kotlettraden, eller ytterfilén som vi kallar den på övrigt klövvilt, är en supergod styckdetalj på vildsvin. Jag brukar marinera kotlettraden i kylskåp under natten för att få in mer lockande smaker i köttet. Prova gärna – i mitt tycke supergott! 6 personer: ca 1 kg benfri kottlettrad Marinad: 2 msk balsamvinäger 2 msk

Jägarens skogspanna

Det finns knappast något godare än att tillaga vilt och äta utomhus. Vi jägare kan verkligen njuta av viltköttet och förbereder vi lite innan vi åker till skogs kan man göra underverk på ett spritkök. Jägarens skogspanna görs på viltfärs, grädde och kryddor. Kokar man dessutom lite pasta har man fått en rejäl måltid som

Vildsvinsköttbullar med pasta

Det ska vara drag i köttbullarna. I alla fall om Pernilla Larsson, Järna, får bestämma. Hemma på gården söder om Södertälje både jagas och serveras vildsvin regelbundet. Pernillas köttbullsrecept brukar tillagas när vänner kommer på besök. Jättegott, lycka till! 500 g köttfärs av vildsvin 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 msk dijonsenap 1 msk

Ljuvligt grillspett av vildsvin

Med våren startar också grillsäsongen. Och självklart ska vi nu grilla ”vilt” som aldrig misslyckas. En utsökt råvara som inte behöver konstlas till, och mycket enklare än grillspett kan det inte bli. Med en god marinad och lite fina tillbehör är grillfesten räddad. 4 portioner: 600 g vildsvinsstek haloumiost lök zucchini Marinad: ½ dl olja

Höstgryta på klövvilt

Så här års samlas många jägare ute i jakt-kojor. Förutom jakt och jakthistorier vankas också god mat. Månadens recept kan med fördel tillagas hemma för att sedan ta med på jakten och bjuda jaktkompisarna på. Laddat för succé. 1–1 1/2 kg grytbitar av klövvilt 3 gula lökar 6 personer 3 vitlöksklyftor 5 krossade enbär smör

Vildsvinskotlett med söt curry!

Allt fler matlagningsintresserade får numera enkelt tag på vildsvin. Antingen i matbutiken eller direkt hos någon vildsvinsjägare. Efter trikintest är det bara att låta fantasin skena, för även vildsvinsköttet håller hög klass och kan bjuda på riktigt härliga måltider. Vildsvinskotletter är tveklöst bland det godaste man kan äta. Så här gör du! 4 personer: 4

Annonser