Viltfärspuckar med ost och skinka

Man får aldrig tillräckligt med viltfärs i frysboxen. Variationerna är oändliga och det finns väl knappast någon som ratar en viltfärsbiff. Månadens recept på viltfärspuckar med ost och skinka är lite festligare och höjer nivån ytterligare på vilken middag som helst. 4 portioner: Viltfärspuckar 2 dl mjölk 4 msk ströbröd 500 g älgfärs 1 ägg

Grillad älgbiff på planka

Den klassiska planksteken har säkert de flesta provat någon gång. Med utskuren och grillad älgbiff når den ännu större höjder. Helt suveränt gott och festligt. Och som vanligt gäller det att hålla reda på styckdetaljerna så att du hittar rätt köttbit i frysen. Starta upp grillen och olja in plankorna. Lycka till! 6 portioner: 1

Älgbiff på grillen

Fira våren med en älgbiff på grillen. Bättre kan det knappast bli. Om du skött styckningen och märkt köttpåsarna är det bara att plocka upp en bit älgstek ur frysen och marinera. Njut av våren och grillsmaken. 4 personer: 4 utskurna biffar av älg, ca 150 gram styck 600 g skalad potatis smör till stekning

Älgwok för fest och vardag

Älgkött är en fantastisk råvara som går att använda till nästan alla rätter. Även i wokpannan gör den succé.  Skuren i smala bitar och wokad på hög värme blir även den mest kräsne övertygad om älgköttets förträfflighet. En väl mörad bit stek och fräscha grönsaker är grunden i en lyckad älgwok. Lycka till! 6 personer:

Pulled pork – Som gjort för älg

Månadens recept på pulled pork av älg bör definitivt provas av alla som har tillgång till skogens konung. Använd med fördel karrén eller bogkött till denna trendiga rätt. Tillagning på låg värme ger ett riktigt mört och smakrikt kött. Vi tillagade köttet i en Crock-Pot, en elektrisk gryta för slow cooking. Men du kan naturligtvis

Klassisk älgbiff

Svårt att komma på något gott till middag? Här får du hjälp, klassiska älgbiffar är aldrig fel och alltid lika supergott. Med lite grädde i färssmeten blir biffarna inte heller torra. Har man dessutom egenplockade lingon och karljohansvamp är middagen räddad. 4 personer: 1 gul lök, finhackad 2 msk strömjöl 1 dl grädde 600 g

Jägarens skogspanna

Det finns knappast något godare än att tillaga vilt och äta utomhus. Vi jägare kan verkligen njuta av viltköttet och förbereder vi lite innan vi åker till skogs kan man göra underverk på ett spritkök. Jägarens skogspanna görs på viltfärs, grädde och kryddor. Kokar man dessutom lite pasta har man fått en rejäl måltid som

Jägarens köttbullar

Det finns knappast något mer delikat än köttbullar på viltfärs. I detta fall har vi gjort köttbullarna på älgkalvsfärs. Men det fungerar lika bra med rådjurs- eller hjortfärs. Med en god sås lovar jag att inte en enda köttbulle blir kvar på tallriken när sista tuggan är tagen. 4 portioner: 600 g älgkalvsfärs 1 gul

Jägarens rostbiff

Varje år skjuts nära 100 000 älgar i Sverige. En av de godaste styckdetaljerna är fransyskan, en köttbit som är en utmärkt råvara till rostbiff. Patrik Granberg, Örnsköldsvik, har just denna rostbiff som sin favorit när han och jaktkompisarna träffas och umgås. Dessutom passar rostbiffen utmärkt till pålägg på ”jakt-mackorna” om det mot förmodan skulle

Älgjägarens gryta

När kylan knäpper i väggarna finns det inget godare än en mustig och smakrik älggryta. Det är nu höstens härliga jaktdagar ska avnjutas med det bästa vi har, älgkött.Den värmer inombords och lockar fram gamla älgjakts­minnen. Enkel att tillaga och himmelskt god. 5 personer 700 g älgkött olja el smör att bryna köttet i salt

Annonser