Älgköttbullar med tomatsalsa

Köttbullar på älgfärs borde varje person få möjlighet att äta minst en gång i månaden. Och för Er som tror att älgköttbullar blir för torra rekommenderar jag att Ni provar detta recept. Vill man dessutom krydda till det lite extra passar en het salsa alldeles utmärkt som tillbehör. Tillbehör 500 g viltfärs av älg 1

Älgfilé med husets pommes!

Har man egen älgfilé i frysen ska man också göra sig besväret att göra egen pommes frites. Den uppfattningen har 17-åriga Josefine Eriksson, Göteborg, som lagar mycket mat hemma och drömmer om att bli kock. Med viltkött i frysen är det lätt att inspireras. Josefines älgfilé är klassisk och ännu ett bevis på att den

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Lyxbiffar med kantareller

Det bästa från skogens skafferi. Viltfärs och kantarellsås. Självklart smakar det bäst om man både jagat viltet och plockat svampen själv. Ett bergsäkert recept när någon nära vän kommer på middag. 4 personer: 700 g fin viltfärs 1 1/2 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap salt & peppar 1 ägg smör till stekning Sås: 3

Jägarens älgpizza

Den godaste pizzan kan du göra själv. Med älgfärs och kryddor blir ingen besviken, tvärtom! Skär upp pizzan, ta något gott att dricka och ett rykande färskt nummer av Jaktjournalen. Livskvalitet! 4 personer Pizzadeg: 4 tallriksstora pizzor eller 2 bakplåtsstora pizzor 25 g jäst 2 1/2 dl vatten 2 msk olja 1/2 tsk salt 6–7

Baconinlindad lövbiff

Det goda behöver inte alltid vara det krångliga. Vill man festa till det lite mitt i veckan är baconinlindad lövbiff som klippt och skuren. Har man bara ordning på styckdetaljerna i fryxboxen är det inget större arbete att göra en riktigt god vardagsmiddag av innanlår från älgkalv. Eller varför inte till en finmiddag. 4 personer:

Klassisk älgbiff

Kan man grilla älg? Självklart, älgbiff med bearnaisesås är en riktig klassiker. Men grilla inte för länge då blir den lätt torr, låt det stanna vid medium. Har du dessutom tillgång till kött från älgkalv är succén garanterad. Bara att njuta. 4 Portioner: ca 700 g älgbiff av innanlår Marinad: 3 dl rödvin 3 msk hickory liquid smoke 3

Amerikaburgaren!

Sommar och lata dagar. Vad passar inte bättre än en riktigt smarrig viltburgare? Välj själv den viltfärs du föredrar. Min favorit är en blandning mellan vildsvins- och älgfärs. Med goda tillbehör blir du kung vid grillen. 4 hamburgare: ½ dl ströbröd 1 dl mjölk 800 g viltfärs 1 ägg salt & vitpeppar 1 tsk Liquid

Lyxig ryggbiff av älg

Många menar att ryggbiffen till och med är bättre än innerfilén på älg. Hur som helst är ryggbiffen en riktig delikatess som bara viltkött kan erbjuda. Varför inte unna sig lite lyx och tillaga ryggbiffen vid ett speciellt tillfälle. 4 personer: 800 g ryggbiff olja el smör till stekning salt svartpeppar, grovmalen 600 g fast

Annonser