Vilsvinsstammen minskar

Stockholm(JJ) Det faktum att allt fler vildsvin skjuts har nu fått vildsvinsstammen att minska i landet, detta enligt Svenska Jägareförbundet.

– Det är många, många jägare som suttit ute många långa nätter och jagat vildsvin. Samtidigt visar jägarkåren att man klarar av att ställa upp för samhället och kontrollera vildsvinsstammen, säger Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent på Jägarförbundet, till Sveriges Radio Ekot.

Det sköts cirka 100 000 vildsvin förra jaktsäsongen. Detta har inneburit färre viltolyckor med vildsvin och det sköts även färre djur under den senaste jaktsäsongen. 
Det här rapporterar Sveriges Radio Ekot.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser