Vilsen jägare räddad

Porjus (JJ) En 62-årig man fick undsättas av fjällräddningen efter att ha gått vilse under lördagen, när ett jaktlag var ute och jagade i Porjus.

– Hans jaktkamrater hittade honom till slut men då var orken borta och de var två kilometer från närmast färdbara väg. Därför tillkallade de hjälp, säger Veronica Utterström, länsvakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Mannen ska ha varit medtagen då de varit ute i flera timmar och fjällräddare skickades därför till platsen, skriver Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser