Vilse jaktledare fälld för jaktbrott

Hassela (JJ) En erfaren jaktledare från Bjuråker har dömts för jaktbrott efter att ha fällt en älg på annans mark.

Jaktledaren som var hundförare sköt sammanlagt tre skott mot en älgkalv utan att träffa. En annan jägare hörde kulorna vissla omkring sig. När de båda jägarna möttes visade det sig att jaktledaren befann sig 500 meter in på grannmarken.
Jaktledaren medgav inför rätten att han var på fel sida rågången, men att det snöade kraftigt och att han hade gått vilse. Vittnen kunde dock styrka att rågången mellan markerna var tydlig. Jaktledaren dömdes till 50 dagsböter á 210 kronor. Han dömdes även till att stå för advokatkostnaderna, totalt 14 000 kronor. Jägaren riskerar även att få sin vapenlicens indragen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser