Villaägare vädjar om skyddsjakt på kaniner

RONNEBY(JJ). En villaägare på Lugnet vädjar till kommunen om skyddsjakt på orädda kaniner i området. Villaägaren menar att det inte fungerar att skrämma iväg kaninerna och att de insatser som gjorts av kommunens jägare inte har räckt till.

Villaägarna i området har haft problem under flera år av kaniner som förstör i trädgårdarna. I sin skrivelse till tekniska nämnden kräver villaägaren nu att det tas krafftag för att åtgärda problemet med kaninerna. Nu har parkchefen fått skrivelsen och ska göra ett yttrande. 
Det här rapporterar Sydöstran.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser