Vill utreda nödvärnsskott mot Tansenvarg

Dalarna (JJ) Länsstyrelsen valde att skicka paragraf 28 ärendet gällande en jägare sköt en varg i Tansenreviret för att skydda en jakthund. Nu ska åklagare utreda händelsen.

Nödvärnsskottet mot en varg i Tansenreviret under älgjakten förra veckan avskrevs inte av länsstyrelsens besiktningspersonal. De valde i stället att skicka vidare ärendet till Polismyndigheten för utredning om misstänkt grovt jaktbrott.

Jägaren som avlossade skottet för att skydda jakthunden har fått sina vapen beslagtagna. Miljöåklagare Åse Schoultz menar att det är viktigt för alla inblandade att omständigheterna utreds ordentligt, rapporterar Falu Kuriren.

– Det är min förhoppning och övertygelse att förundersökningen ska vara klar inom några veckor och med den på mitt skrivbord tar jag ställning till om jag ska väcka åtal eller inte, säger Åse Schoultz till Falu Kuriren.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser