Vill utreda nödvärnsskott mot Tansenvarg

Dalarna (JJ) Länsstyrelsen valde att skicka paragraf 28 ärendet gällande en jägare sköt en varg i Tansenreviret för att skydda en jakthund. Nu ska åklagare utreda händelsen.

Nödvärnsskottet mot en varg i Tansenreviret under älgjakten förra veckan avskrevs inte av länsstyrelsens besiktningspersonal. De valde i stället att skicka vidare ärendet till Polismyndigheten för utredning om misstänkt grovt jaktbrott.

Jägaren som avlossade skottet för att skydda jakthunden har fått sina vapen beslagtagna. Miljöåklagare Åse Schoultz menar att det är viktigt för alla inblandade att omständigheterna utreds ordentligt, rapporterar Falu Kuriren.

– Det är min förhoppning och övertygelse att förundersökningen ska vara klar inom några veckor och med den på mitt skrivbord tar jag ställning till om jag ska väcka åtal eller inte, säger Åse Schoultz till Falu Kuriren.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser