Vill utöka björnjakten i Jämtland

JÄMTLAND/HÄRJEDALEN(JJ). Bengt Bixo, ordförande i Jägarnas riksförbunds viltvårdsdistrikt Jämtland-Härjedalen, tycker att det skjuts alldeles för få björnar i länet.

– Det är alldeles för lite. Att skjuta 90 björnar är ju bara som att nagga björnstammen i kanten i Jämtland och Härjedalen. Vi har 1 000 björnar i länet och skjuter bort 90. Jag tycker att björnen ska finnas i våra skogar, men det måste vara med måtta, säger Bengt Bixo till Östersunds-Posten.

Han tycker att omkring 400 björnar i länet tillräckligt. Men han pekar på att man måste ta hänsyn till hela rovdjurstrycket så att det går att bedriva näring och då även jakt.
Detta rapporterar Östersunds-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser