Tillåter alla skyddsvästar

Kungsbacka (JJ) Nu vill försäkringsbolaget Agria bidra till ökad säkerhet för jakthundar genom att godkänna alla skyddsvästar för hund. Tidigare har de bara samarbetat med Dogtech som tillverkar en väst i förstärkt neopren.

Försäkringsbolaget Agria släpper nu till alla hundvästaktörer så att självrisken slopas om hunden burit väst vid skadetillfället.

Förändringen innebär att alla hundar som har en veterinärvårdsförsäkring hos Agria Djurförsäkring slipper självrisken om de råkar ut för en olycka eller skada i samband med jakt eller organiserad jaktträning under förutsättning att de bär en skyddsväst.  Skyddsvästen får inte vara äldre än fem år gammal från inköpsdatum.

– Vi ser att det kommer allt fler skyddsvästar på marknaden som passar olika raser och behov och vill uppmuntra ansvarsfulla hundägare att skydda sin hund från onödiga skador och lidande, säger Patrik Olsson, affärområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.

Förändringen gäller från och med den 12 oktober.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser