Vill skjuta bort 50 vitkindade gäss

Nacka (JJ) Nacka kommun har ansökt om skyddsjakt på 50 vitkindade gäss eftersom de menar att gässen utgör en sanitär oläga.

Nu vill Nacka kommun skjuta bort ett större antal gäss som smutsar ner på badplatserna i kommunen.

Gässen håller till på badstränder i kommunen under sommaren. Nacka kommun menar att de bidrar till en sanitär olägenhet när de bajsar över allt. Dessutom menar kommunen att bakteriehalten ökar i badvattnet på grund av gässen.

Nacka kommun har under två tidigare år fått beviljad skyddsjakt på vitkindade gäss. Skyddsjaktsansökan gäller för månderna april, maj, juli, augusti och september, skriver Mitt i Nacka.

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser