Vill schakta ut skjutvall

Delsbo(JJ) Delsbo viltvårdsområdesförening vill schakta ut jordvallen på skjutbanan i Ede, som ska avvecklas. Någon sanering behövs inte menar föreningen.

Miljökontoret i Hudiksvall har fått in en åtgärdsplan för avvecklingen. Enligt föreningen har det avlossats högst 3 000 skott per år, mellan åren 1977-2013.
Det finns bland annat föroreningar av bly och koppar. 

Föreningen menar att en sanering är för dyr och till och med kan påverka miljön negativt. 
En ny skjutbana finns redan i Källbergsbo. 
Nu ska länsstyrelsen yttra sig över det förslag som föreningen lagt fram.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser