Vill övervaka unga vildsvin

Östra Ryd (JJ) ett nytt vildsvinsforskningsprojekt står i startgroparna i Östra Ryd. Syftet är att studera yngre vildsvins rörelsemönster eftersom den allmänna bilden är att det är dem som ställer till de största skadorna på åkermarker och i trädgårdar.

Veterinär Bengt Röken är delaktig i projektet och menar att det finns ett behov av mer forskning på vildsvin.

– Egentligen vet man för lite om de unga grisarna och det har inte gått så bra att följa deras rörelser. Men meningen med det här projektet är att vi dels ska märka upp de infångade grisarna med märken i olika färger, dels i nästa steg kommer vildsvinsforskare in i projektet och söka pengar för att sätta in GPS-sändare i öronen på de infångade smågrisarna, i viktklassen 30–40 kilo, säger han till Folkbladet.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser