Vill märka fler vargar

Karlstad (JJ) Länsstyrelsen i Värmland vill märka och pejla fler vargar.

I dag är det bara Grimsö viltforskningsstation som har kompetens och resurser att märka varg. Om länsstyrelsen får gehör för sina önskemål ska man använda sig av billigare pejlingsutrustning än den som Grimsö nyttjar. Forskarna på Grimsö ser inga problem med länsstyrelsens önskemål, utan hävdar att det skulle vara en vinst för forskningen eftersom med data skulle komma att samlas in.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser