Vill korta älgjakten

Jönköpings län(JJ) Länsstyrelsen rekomenderar att älgjakten i Jönköpings län bara sker genom skyddsjakt efter årsskiftet.

Länsstyrelsen vill att avskjutningen främst ska ske innan årsskiftet. Älgjakt genom skyddsjakt, efter årsskiftet, menar man bara bör ske i områden som har eller kan få älgbetesskador.
– Vi vill att tyngdpunkten i älgjakten ska läggas tidigare under säsongen, säger Ingemar Sjöberg, länsstyrelsens handläggare i jaktfrågor, till Tranås Tidning.

Viltförvaltningsdelegation i länet tycker att länsstyrelsens rekommendation är bra. 
Enligt Sjöberg verkar det som att jägarna skjuter på jakten längre fram under säsongen.
Länsstyrelsen hoppas nu att man ska slippa korta jakttiden.
Det här rapporterar Tranås Tidning.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser