Vill inte förhasta skyddsjaktsbeslut

Dalarna (JJ) Under gårdagen satt handläggare på Länsstyrelsen i Dalarna i möte för att besluta om skyddsjakt på varg i Gimmenreviret kan bli verklighet. Men något beslut fattades aldrig. I dag fortsätter diskussionerna.

– Det finns ett antal olika aspekter som alltid måste vägas in när det gäller skyddsjakt på varg och vi har inte hunnit igenom det hela än. Målsättningen är att fatta beslut under tisdagen, säger Jonas Bergman, funktionssamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.

Problemet med beslutet är naturligtvis att en av föräldravargarna i reviret är en så kallad F1, alltså en varg med viktiga gener för den svenska vargstammen. I ett pressmeddelande nu på morgonen skriver länsstyrelsen att de behöver mer tid för att kartlägga skadebilden, vilka förebyggande åtgärder som vidtagits och bedöma risken för ytterligare framtida skador innan beslut fattas.
AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser