Vill inte bekosta skyddsjakt själva

Kungsbacka (JJ) LRF Sydost kommer inte ansöka om förlängning av skyddsjakten på den varg som attackerat får i Kronobergs län. De anser att staten borde står för kostnaderna.

Anledningen till att LRF väljer att inte ansöka om förlängd skyddsjakt på den varg som nu eftersöks i området där den tidigare attackerat får är att skyddsjägarna själva ska stå för kostnaderna.

I andra län har Länsstyrelsen stått för kostnaderna men i Kronobergs län vill de inte detta. LRF anser att det bör vara statens ansvar att bekosta åtgärder som skyddsjakt på varg.

Skyddsjakten på vargen avslutades i går i Kronobergs län men fortsätter på den skånska sidan länsgränsen, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser