Vill inte bekosta skyddsjakt själva

Kungsbacka (JJ) LRF Sydost kommer inte ansöka om förlängning av skyddsjakten på den varg som attackerat får i Kronobergs län. De anser att staten borde står för kostnaderna.

Anledningen till att LRF väljer att inte ansöka om förlängd skyddsjakt på den varg som nu eftersöks i området där den tidigare attackerat får är att skyddsjägarna själva ska stå för kostnaderna.

I andra län har Länsstyrelsen stått för kostnaderna men i Kronobergs län vill de inte detta. LRF anser att det bör vara statens ansvar att bekosta åtgärder som skyddsjakt på varg.

Skyddsjakten på vargen avslutades i går i Kronobergs län men fortsätter på den skånska sidan länsgränsen, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser