Vill hindra bockjakt

Oskarshamn (JJ) 50 namnunderskrifter har samlats in för att hindra jägare, som arrenderar mark runt Udden utanför Oskarshamn, att jaga bock om ett par veckor.

Boende utanför Oskarshamn vill inte att jägare jagar bock där om ett par veckor.

Jaktförbudskampanjen drivs enligt Oskarshamns-Tidningen av ett par som har en stuga på Udden i Kristineberg utanför Oskarshamn. Paret har även tidigare framfört sin åsikt till kommunen och lämnat in en protestlista.

Tekniska kontoret har mött de boende på Udden för en diskussion men inte lämnat några löften om att jakten ska stoppas.

Paret som driver frågan om jaktförbud menar att de inte vågar röra sig fritt i området under jakten.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser