Vill ha vårjakt på bock på Gotland

Gotland(JJ) Vårjakt på bock på Gotland - det vill Jägareförbundet på Gotland ha. Därför har förbundet lagt en motion till riksdagen om detta.

Rådjuren finns nu över hela ön och detta orsakar problem med allt fler viltolyckor. Johan Thomsson, ordföranden i Gotlands Skarpskytte och jägargille, uppger för Sveriges Radio P4 Gotland att rådjursstammen uppgår till mellan 7 000 – 10 000 djur.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser