Vill ha skyddsjakt på Rialavarg

Stockholm (JJ) En person har ansökt om skyddsjakt på vargen som bland annat dödat sex får i Vallentuna kommun, norr om Stockholm.

Person som nu begär skyddsjakt är själv hundägare i området där flertal incidenter ägt rum den senaste tiden.

I ansökan beskrivs ett scenario där vargen, trots att människor agerat enligt länsstyrelsens rekommendationer, betett sig mycket oskyggt och närmat sig dem.

Nu är personen rädd för att något ska hända och vågar inte längre släppa ut barnen eller hundarna utan uppsikt i trädgården.

Jaktjournalen har sökt Länsstyrelsen för en kommentar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser