Vill ha skyddsjakt på Rialavarg

Stockholm (JJ) En person har ansökt om skyddsjakt på vargen som bland annat dödat sex får i Vallentuna kommun, norr om Stockholm.

Person som nu begär skyddsjakt är själv hundägare i området där flertal incidenter ägt rum den senaste tiden.

I ansökan beskrivs ett scenario där vargen, trots att människor agerat enligt länsstyrelsens rekommendationer, betett sig mycket oskyggt och närmat sig dem.

Nu är personen rädd för att något ska hända och vågar inte längre släppa ut barnen eller hundarna utan uppsikt i trädgården.

Jaktjournalen har sökt Länsstyrelsen för en kommentar.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser