Vill ha jakt på 17 vargar i Gävleborg

Gävleborg (JJ) Jägarnas Riksförbund, JRF, överklagar vargjakten i Gävleborg. Förbundet vill att 17 vargar skjuts i länet.

Vintern 2015-2016 konstaterade länsstyrelsen i Gävleborg att länet hade 5,8 vargrevir med valpar. Det innebar då 58 vargar. Därefter föddes nya vargar i våras. Foto: Istock

Det är P4 Gävleborg som rapporterar att JRF överklagar vinterns vargjakt. Enligt beslut är det två vargar som får skjutas

JRF anser att det är möjligt med en betydligt högre avskjutning utan att artens gynnsamma bevarandestatus hotas.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser