Vill ha jakt på 166 svenska vargar

Kungsbacka (JJ) Jägarnas Riksförbund vill att det blir jakt på 166 vargar i Sverige i vinter.

Jägarnas Riksförbund vill bland annat att 63 vargar skjuts i Värmland. Foto: Istock

Förbundet pekar på de skador vargarna orsakar och att vargstammen vida överstiger de 170-270 vargar som den förra regeringen bestämde ska vara antalet i Sverige.

Enligt förbundet tidning, Jakt & Jägare, ska vargjakten fördelas så här:

Dalarna: 35 vargar.
Gävleborg : 17 vargar.
Värmland: 63 vargar.
Stockholm: noll vargar.
Uppsala: noll vargar.
Örebro: 21 vargar.
Västmanland: 30 vargar.
Västra Götaland: noll vargar.
Totalt: jakt på 166 vargar.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser