Vill ha fler lodjur i Gävleborgs län

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Anders Ekholm, naturvårdens representant i viltförvaltningsdelegationen, tycker att målet på 20 lodjursfamiljer i länet är för lågt.

Förra veckan satte delegationen upp målet som innebär cirka 100 lodjur i länet.
Ekholm, vid Svenska rovdjursföreningen, tycker att nivån är obegriplig då lodjuret står för få tamdjursangrepp.

Dessutom anser han att forskarnas slutsats är osäker gällande hur många lodjur som kan livnära sig på  den rådjursstam som finns.  
– Det finns ingen laglig grund för att kraftigt begränsa en rovdjurart, enkom i syfte att främja ett särintresse som jakten, säger Anders Ekholm till Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser