Vill göra Öland vildsvinsfritt

Öland (JJ) LRF vill utrota vildsvinen på Öland. Med sig har de också delar av besöksnäringen och Borgholm och Mörbylånga kommuner, rapporterar Östran.

Det ska inte få finnas några vildsvin på Öland. Det är i alla fall målet för en lokal handlingsplan som LRF tagit fram. Den strider mot länsstyrelsens regionala vildsvinsplan som vill ha en livskraftig vildsvinspopulation i hela länet.

– Vi har vår egen plan. Vi vill inte bekosta hägn för att hålla vildsvinen ute och lantbrukarna har inte råd att ta hand om de skador som vildsvinen orsakar, säger Per Åberg från LRF till Östran.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser