Vill göra Öland vildsvinsfritt

Öland (JJ) LRF vill utrota vildsvinen på Öland. Med sig har de också delar av besöksnäringen och Borgholm och Mörbylånga kommuner, rapporterar Östran.

Det ska inte få finnas några vildsvin på Öland. Det är i alla fall målet för en lokal handlingsplan som LRF tagit fram. Den strider mot länsstyrelsens regionala vildsvinsplan som vill ha en livskraftig vildsvinspopulation i hela länet.

– Vi har vår egen plan. Vi vill inte bekosta hägn för att hålla vildsvinen ute och lantbrukarna har inte råd att ta hand om de skador som vildsvinen orsakar, säger Per Åberg från LRF till Östran.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser