Vill göra jakt mer tillgänglig

Kungsbacka (JJ) Appen The Great Wild vill göra jakten mer tillgänglig för jägare. Nu uppdateras den för att öka förutsättningarna för jaktlag att bjuda in gäster.

The Great Wild lanserar nu en ny app med funktioner för ett socialt nätverk, där användaren kan lägga upp bilder och dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser till vänner. Appen innehåller också en ny marknadsfunktion för jakt och hjälper jaktlag och markägare att lägga ut tillgängliga jaktplatser och därmed bjuda in nya grupper till jakten.

Såväl nya som erfarna jägare kan söka, hitta och boka nya jakter direkt i appen. Ett system för rekommendation och den personliga användarprofilen skapar trygghet i förmedlingen, skriver apputvecklarna i ett pressmeddelande.

– Vi gör jakten mer tillgänglig genom att göra det enklare för jaktlag att bjuda in gäster till sina jakter. På så sätt får fler större variation i jakten samtidigt som nya jägare kan komma igång och lära sig av erfarna. Det är en överlevnadsfråga för jakten att nästa generation får chansen, säger Johan Eldh, VD.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser