Vill fortsätta jaga vildsvin på helger

Skåne (JJ) Vildsvinstammen i Skrylleskogen i Södra Sandby måste hållas efter. Det menar Lunds kommuns jägare som ansöker om möjlighet att fortsätta jaga i området på helger för att hålla stammen på en godtagbar nivå.

I och med årets vildsvinsföryngring vill Lunds kommun fortsätta bedriva jakt i Skrylleskogen på helgkvällar och nätter. Arkivfoto: Per Jonson

– Ska man hålla den på en vettig nivå måste man skjuta bort större delen av föryngringen, säger Peter Johnsen, naturvårdsbiolog på kommunens park- och naturkontor till Skånska Dagbladet.

Enligt Peter Johnsen består vildsvinsstammen i Skrylleskogen uppskattningsvis av mellan 15 och 20 djur, men i och med årets föryngring som står för dörren kommer vildsvinen att öka i området.

Lunds kommun har bestämmelser som reglerar jakt i området under helger. En dispens för vildsvinsjakt har tidigare varit utfärdad men den går nu ut.

Nu har kommunjägarna därför skickat in en ansökan till Länsstyrelsen i Skåne för att fortsätta bedriva jakt under helgkvällar och nätter när det är få motionärer ute i Skrylleskogen.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser