Vill förhindra dovviltkonflikt

Sörmland (JJ) Växande klövviltspopulationer i odlingslandskapet leder förr eller senare till konflikt mellan olika intressegrupper. Nu ska potentiella motsättningar kring dovviltet i Sörmland stävjas.

Källa till nöje eller besvär? Foto: Per Jonson

– Vi vill minska slitningen mellan dem som vill ha mycket dovvilt och de som vill ha få djur eller inga alls på sina marker. Blir det osämja blir det dåligt för alla inklusive hjortarna, säger Anders Nilsson som är jaktvårdskonsulent på Svenska jägareförbundet till Södermanlands Nyheter.

Länsstyrelsen har startat ett samarbetsprojekt där både Svenska Jägareförbundet och LRF ingår. Tanken är att minska friktionen och förhindra att eventuella konflikter redan innan problemen uppstår.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser