Vill förhindra dovviltkonflikt

Sörmland (JJ) Växande klövviltspopulationer i odlingslandskapet leder förr eller senare till konflikt mellan olika intressegrupper. Nu ska potentiella motsättningar kring dovviltet i Sörmland stävjas.

Källa till nöje eller besvär? Foto: Per Jonson

– Vi vill minska slitningen mellan dem som vill ha mycket dovvilt och de som vill ha få djur eller inga alls på sina marker. Blir det osämja blir det dåligt för alla inklusive hjortarna, säger Anders Nilsson som är jaktvårdskonsulent på Svenska jägareförbundet till Södermanlands Nyheter.

Länsstyrelsen har startat ett samarbetsprojekt där både Svenska Jägareförbundet och LRF ingår. Tanken är att minska friktionen och förhindra att eventuella konflikter redan innan problemen uppstår.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser