Vill förbjuda rådjursmatning på Frösön

Östersund (JJ) Polisen och privatpersoner vill att kommunen ska förbjuda utfodring av rådjur på Frösön i Jämtland.

Rådjursstammen är mycket stark i området och har vuxit kraftigt de senaste åren. Boende har lämnat in protestlistor och nu vädjar även polisen till Östersunds kommun om att införa förbud mot rådjursmatningen.
Rådjuren ställer enligt polisen till med stora skador i trafiken.Privatpersonerna är upprörda över att rådjuren skövlar och skitar ned i villaträdgårdarna.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser