Vill flytta älgjakten

Riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) vill, i en motion till riksdagen, flytta fram älgjaktspremiären från en måndag till en lördag.

Genom att flytta premiärdagen vill Widegren ge fler möjlighet, framför allt yngre personer, att delta. Frågan engagerar riksdagsledamotet som flera gånger tidigare lämnat in motioner om samma önskemål.

– Många jobbar till vardags och tar semester för att kunna delta under premiärveckan. Om premiären flyttas stärks arbetslinjen samtidigt som fler kan vara med om jaktpremiären är på en lördag, skriver Widegren i motionen.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser