Vill få jakthund som bet ihjäl höns avlivad

Svedala (JJ) En jakthund bet ihjäl åtta rashöns på en grannfastighet. Nu vill hönsägaren få jakthunden avlivad.

Enligt ägaren till åtta rashönsen finns det risk att jakthunden kan komma att ge sig på människor. Hundens ägare avvisar dessa misstankar och menar att hunden bara givit uttryck för sina jaktinstinkter.

Skånska dagbladet rapporterar om händelsen och skriver att hönsägaren polisanmält ägaren till jakthunden. Något beslut om avlivning finns ej ännu.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser