Vill bygga småländskt hägn för vildsvinshundar

Småland (JJ) Företaget Kosta Lodge vill bygga ett träningshägn för vildsvinshundar mellan Växjö och Nybro.

Det är Smålandsposten som berättar att företaget, som idag har safaripark i området, också vill bygga ett vildsvinshägn i Hulterstad.

12,6 hektar stort ska det bli enligt planerna. Det ska finnas fyra sektioner i hägnet och varje sektion ska ha plats för tre yngre galtar.

Stängslet blir 2,8 meter högt och med två eltrådar på 30 och 60 centimeters höjd.

Länsstyrelsen ska nu ta ställning till hur hägnet påverkar naturvärdena och friluftslivet i området och meddelar att den processen tar uppemot sex månader.

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser