Vill bygga småländskt hägn för vildsvinshundar

Småland (JJ) Företaget Kosta Lodge vill bygga ett träningshägn för vildsvinshundar mellan Växjö och Nybro.

Det är Smålandsposten som berättar att företaget, som idag har safaripark i området, också vill bygga ett vildsvinshägn i Hulterstad.

12,6 hektar stort ska det bli enligt planerna. Det ska finnas fyra sektioner i hägnet och varje sektion ska ha plats för tre yngre galtar.

Stängslet blir 2,8 meter högt och med två eltrådar på 30 och 60 centimeters höjd.

Länsstyrelsen ska nu ta ställning till hur hägnet påverkar naturvärdena och friluftslivet i området och meddelar att den processen tar uppemot sex månader.

AKTUELLT

Är förebyggande skyddsjakt laglig?

Jämtland (JJ) En principiellt viktigt ärende i rovdjursförvaltningen kommer nu upp i Kammarrätten. Frågan är om myndigheterna kan fatta beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte.

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser