Vildsvinsskadade hundar ökar!

På Djurkliniken i Katrineholm är man lite av specialister på hundar som skadats av vildsvin.

– Under jakttiden med hund får vi in minst tre skadade hundar i veckan, ibland fler, berättar veterinär Per Arvidsson.

Wachtelhundarna är överrepresenterade vad gäller skador de senaste åren.

– Vildsvinsskador är ofta väldigt lömska, ingångshålet från beten kan vara litet i skinnet, men kan ha gjort svåra skador bakom, menar Arvidsson, som också betonar att hundägarna ska vara försiktiga med att behandla skadorna själva.

Läs mer om skador på vildsvinshundar i JJ 5/10 som nu ligger ute i kiosk.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser