Vildsvinsprojekt får 500 000 kronor

LRF Syd hoppas att nytt projekt ska bidra till ökad avskjutning av vildsvin. Foto: Per Jonson Kungsbacka (JJ) Drygt en halv miljon kronor ska användas till projektet "Skogsgris på tallriken". Det är LRF Syd som fått bidraget.

Målsättningen är enligt ATL att lyfta fram vildsvinets affärsmässiga och kulinarisk potential i ett nytt projekt. Jordbruksverket har skjutit till summan till LRF Syd.

Genom att höja vildsvinets status och konsumenternas medvetenhet hoppas LRF att efterfrågan på vildsvinskött ökar, fler vildsvin skjuts och skadorna minskas.

     

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser