Vildsvinsproblem i Huddinge

Huddinge (JJ) Den milda vintern i Stockholms län har gynnat vildsvinsstammen i Huddinge. – De är ett problem året runt, säger Magnus Vikström, viltvårdare i kommunen. Sedan två vintrar har Huddinge kommun haft problem med vildsvin. Djuren förstör villaträdgårdar och är en trafikfara på vägarna.

– Den milda vintern vi nu har haft leder till att vildsvinsstammen har blivit större. Hittills i år har Huddinge kommun haft två trafikolyckor där vildsvin har varit inblandade. Förra året låg siffran på fyra, säger Lars Jonsson, till lokaltidningen Mitt i.

Magnus Vikström, viltvårdare i Huddinge kommun berättar att vildsvinsproblemen började för två år sedan. Men att han tillsammans med jägarna har försökt att jaga bort grisarna.
– I somras sköt vi fyra stycken, men det är svårt att jaga när det finns bostäder i närheten. Vi kan inte skjuta hur som helst.

Senast fick han ett samtal från en tomtägare i Länna om att vildsvinen hade varit framme under natten och vält soptunnorna, säger Magnus Vikström. Samtalet kom från en boende vid Karlsborgsleden i Skogås. Längs vägen är flera soptunnor omkullvälta och skräp låg utspritt på marken.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser