Vildsvinskultingar vid skola avlivades

Svärdsjö (JJ) Fyra vildsvinskultingar hade tagit sin tillflyktsort under en stor gran vid Björkhagsskolan i Svärdsjö men den stora frågan var vildsvinssuggan fanns har ännu inte fått sin lösning.

Strax efter sju på morgonen började eleverna komma till skolan och många av eleverna ville ta bilder på de små kultingarna, De kröp närmare och närmare med sina mobiltelefoner för att få så bra bilder som möjligt.

Eftersom ingen visste var suggan fanns kontaktade skolans rektor, Ingela Björk polisen, och såg sedan till att eleverna vistades på andra sidan skolan.  Polisen skickade jägare till platsen som försökte stöta bort dem.

Strax efter klockan tio meddelade kommunjägaren att de fyra vildsvinen hade avlivats, säger Bo Eriksson pressinformatör vid polisen i Dalarna, till Dala Demokraten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser