Vildsvinskultingar vid skola avlivades

Svärdsjö (JJ) Fyra vildsvinskultingar hade tagit sin tillflyktsort under en stor gran vid Björkhagsskolan i Svärdsjö men den stora frågan var vildsvinssuggan fanns har ännu inte fått sin lösning.

Strax efter sju på morgonen började eleverna komma till skolan och många av eleverna ville ta bilder på de små kultingarna, De kröp närmare och närmare med sina mobiltelefoner för att få så bra bilder som möjligt.

Eftersom ingen visste var suggan fanns kontaktade skolans rektor, Ingela Björk polisen, och såg sedan till att eleverna vistades på andra sidan skolan.  Polisen skickade jägare till platsen som försökte stöta bort dem.

Strax efter klockan tio meddelade kommunjägaren att de fyra vildsvinen hade avlivats, säger Bo Eriksson pressinformatör vid polisen i Dalarna, till Dala Demokraten.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser