Vildsvinsjakt på TV

I kvällens Jaktlust på TV4 Sport jagar Thomas Ekberg vildsvin.

Yrkesjägaren Thomas Ekberg och fotografen Mikael Jägare bjuder ikväll jägarna på spännande vildsvinsjakt i mjölkmogna fält.

Vildsvinen ökar, som bekant, i antal och det medför konsekvenser för lantbruket.

– Som jägare gäller det att göra allt man kan för att begränsa skadorna, säger Thomas Ekberg.

Programmet sänds på TV4 Sport klockan 22.30, en halvtimme senare än vanligt.

I kvällens program bedriver Thomas Ekberg och andra jägare skyddsjakt på vildsvin.
AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser