Vildsvinsjakt med bärbar belysning beviljad

FELLINGSBRO (JJ) Länsstyrelsen i Västmanland har beviljat två privatpersoner i Fellingsbro, två mil väster om Arboga, skyddsjakt på vildsvin med bärbar belysning, rapporterar Nerikes Allehanda.

Jakten ska bedrivas i Arboga och Köpings kommun och omfattar 25 djur fram till den 31 oktober.

Länsstyrelsen har dock ställt upp en hel del krav i samband med jakten. Skyddsjakten får bara ske på jordbruksmark där vildsvinen gör skada. Den får också bara ske genom smyg- vak- eller vaktjakt och inte i samband med en åtel.

Jägarna ska efter jakten rapportera in resultatet av jakten med information om hur många djur som skjutits, vilka grödor de skjutits i osv. för att länsstyrelsen i Västmanland ska kunna följa upp skyddsjakten. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser